Objednat kontejner nebo materiál
Mozaika
Mozaika

5 skvělých nápadů, jak se i vaše firma může zapojit do ochrany životního prostředí

Fandíte ekologii? Máte v práci tým nadšených lidí, kteří poctivě třídí ve firemní kuchyňce odpad, ale chtěli byste udělat víc? Tady…

Obrázek pruhů
Obrázek mozaiky Obrázek mozaiky

Fandíte ekologii? Máte v práci tým nadšených lidí, kteří poctivě třídí ve firemní kuchyňce odpad, ale chtěli byste udělat víc? Tady je 5 skvělých nápadů, jak se i vaše firma může zapojit do ochrany životního prostředí.

Ukliďte Česko. Nebo alespoň kus lesa

Každý rok na jaře probíhá napříč Českou republikou velká úklidová akce „Ukliďme Česko“. Stačí se jen registrovat na webových stránkách, dát dohromady partu nadšených lidí a pustit se do úklidu – například kusu lesa, procházkové trasy kolem řeky apod. S kolegy zažijete spoustu legrace, uděláte kus užitečné práce a samozřejmě se můžete vyfotit i na firemní Instagram.

Vysazujte stromy

Je řada míst, kde by byly krásné stromy, nemyslíte? Ty produkují kyslík, poskytují úkryt ptákům nebo potravu hmyzu, pokud rozkvétají. Domluvte se ve vaší firmě, že zjara vyrazíte osadit stromy místo, které je smutné, ale s novou lípou nebo jabloní bude nádherné. Zjistěte si samozřejmě, komu pozemek patří, domluva s majitelem je nutností. Zapojit se můžete i do iniciativy Sázíme stromy.

Zodpovědná firma

Pokud se chcete zaměřit na vzdělávání v oblasti třídění opadu, zapojte se do projektu Zodpovědná firma. Jeho hlavním cílem je předat zaměstnancům českých firem informace o správném nakládání s odpadem, a to nejen v administrativních prostorách firmy ale i v běžném životě. Výhodou je, že pro firmy je projekt zdarma.

Šetřete ve firmě energii

Každý watt se počítá, zvlášť u větší firmy. Setkejte se s kolegy a zjistěte, kde máte mezery ve vaší firmě. Vypínáte kopírku a počítače? Zhasínáte na chodbě? Vytvořte si vtipné cedulky, které vám budou připomínat, že máte zhasínat a vypínat spotřebiče. Podobně jako v případě elektřiny si vyrobte jednoduché a vtipné nápady na šetření vodou do kuchyňky a na toaletu.

Vymyslete si svůj eko projekt

A přihlaste se s ním do některé ekologické soutěže. Třeba máte ve firmě geniální lidi, kteří vás posunou dál. Jednou ze soutěží, kam můžete svůj projekt přihlásit, je například Ekologický oskar.

Přehrát celé video na YouTube